Κόκορας Κρασάτος

Συστατικά
1 κόκορας ή 1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζομε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον κόκορα και το σκόρδο.
Σβήνομε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτομε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζομε μέχρι μισοψηθεί το κρέας, συμπληρώνοντας νερό, αν χρειαστεί.
Ρίχνομε και τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζομε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμα.
σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες ή χυλοπίτες.