Κόκορας Κρασάτος

 

Συστατικά
1 κόκορας ή 1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζομε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον κόκορα και το σκόρδο.

Σβήνομε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτομε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζομε μέχρι μισοψηθεί το κρέας, συμπληρώνοντας νερό, αν χρειαστεί.

Ρίχνομε και τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζομε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμα.

σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες ή χυλοπίτες.

Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

 

Συστατικά:
1 κιλό άγρια χόρτα
μαϊντανό
δυόσμο
μάραθο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο
2 φλιτζάνες γάλα ή γιαούρτι
300 γραμ. φέτα
2,5 φλιτζάνες αλεύρι (περίπου)
λίγο αλάτι, πιπέρι 

Οδηγίες:
Πλένουμε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζομε σε λεκάνη. Τα αλατίζομε και τα τρίβομε λίγο με τα χέρια μας να μαραθούν. Προσθέτομε τη φέτα τριμμένη, μισή φλιτζάνα ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνα αλεύρι, λίγο πιπέρι και ανακατεύομαι.

Με το γάλα ή το γιαούρτι, το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο αλεύρι και λίγο αλάτι φτιάχνομε ένα πολύ πηχτό χυλό.

Ρίχνομε το μισό χυλό σε λαδωμένο ταψί και απλώνομε τα χόρτα. Στρώνομε πάνω τον υπόλοιπο χυλό, ραντίζομε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνομε σε μέτριο φούρνο περίπου 1 ώρα.

Είσοδος

Θυμήσου με
Facebook Login